Slogan

Lariks: Grensverleggend!

Inleiding

Korte inleiding bovenaan de pagina
Jij mag er zijn! Op Lariks krijg je alle ruimte om te ontdekken wie je bent en om jezelf te ontwikkelen: We bieden wij jou een goede voorbereiding op vervolgstudies in het hbo en wo. Wij leren je om zelfstandig te studeren en verantwoordelijkheid te dragen. Daarnaast werk je samen met andere leerlingen aan allerlei leuke en interessante projecten. Wij vinden het belangrijk om betrokken te zijn bij jou en jouw leerproces. Door jou persoonlijk aandacht te geven steunen we je in jouw ontwikkeling.

Beschrijving

Wil jij alles uit jezelf halen en je goed voorbereiden op je toekomst als wereldburger? Kom dan naar Lariks en volg daar havo, atheneum of gymnasium. Je kunt bij ons ook tweetalig onderwijs (tto) volgen. Dan volg je ongeveer de helft van de lessen in het Engels en je hebt speciale tto-vakken waarbij je je verdiept in internationale vraagstukken. Op Lariks bieden wij jou een kleurrijk aanbod van vakken en activiteiten zoals bewegen, sport & maatschappij (BSM), filosofie, wiskunde D en ontwerpen zijn daar voorbeelden van.  

 

De wereldburgers van de toekomst

Bij ons op Lariks verken je grenzen en word je uitgedaagd er overheen te stappen. Door zelf op reis te gaan maak je kennis met andere culturen. Dit doe je bijvoorbeeld door te logeren bij de lokale bewoners en samen met buitenlandse leerlingen onderwijs te volgen in een onbekend land. Daardoor begrijp je meer van jezelf en van de wereld om je heen. In het tweetalig onderwijs is er veel aandacht voor internationale onderwerpen en volg je Engels op hoog niveau. Handig, want bij veel vervolgopleidingen is de voertaal Engels. Ook kan je voor alle verschillende talen speciale programma’s volgen om een internationaal certificaat te halen!

 

Voel je thuis op Lariks

Wij begeleiden je, zodat jij je optimaal kunt ontwikkelen, maar ook even een pas op de plaats kunt maken als dat nodig is. Ook daar is aandacht voor op Lariks, precies wat jij nodig hebt. Zo helpen we je om met veel plezier het beste uit jezelf te halen! Naast het leren op onze school, is er natuurlijk ook ruimte voor gezelligheid. Zo organiseren we schoolfeesten, een culturele avond of een open podium waar jij jouw talenten kunt laten zien. Daarnaast doe je samen met docenten regelmatig mee aan sportactiviteiten. Niet te vergeten: er zijn door het jaar heen meerdere cultuurdagen, uitwisselingen en excursies. Zo ben je even op een heel andere manier met school bezig! Wil je meer weten? Kijk dan op www.csvincentvangogh.nl

Locatie Lariks

Selma Lagerlöflaan 3, 9406 KB Assen

Contact

Tel. 0592 - 39 02 90

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Links

csvincentvangogh.nl

Facebook: /csvincentvangogh

Instagram: @cs_vincentvangogh

Onderwijsaanbod

HAVOVWOAtheneumGymnasium