Slogan

Lariks: Grensverleggend!

Inleiding

Korte inleiding bovenaan de pagina
Op Lariks krijg je de ruimte om te ontdekken wie je bent. Bij ons leer je om zelfstandig te studeren en verantwoordelijkheid te dragen, maar ook hoe je altijd jezelf mag zijn en op jezelf en anderen mag vertrouwen.

Beschrijving

Wil jij alles uit jezelf halen en je goed voorbereiden op je toekomst als wereldburger? Volg dan havo, atheneum of gymnasium op Lariks. Je kunt bij ons elk nvieau combineren met tweetalig onderwijs (TTO). Dan volg je ongeveer de helft van de lessen in het Engels en je hebt speciale TTO-vakken waarbij je je verdiept in internationale vraagstukken. Op Lariks bieden wij jou een kleurrijk aanbod van vakken en activiteiten zoals bewegen, sport & maatschappij (BSM), filosofie, wiskunde D, Informatica, moderne natuurkunde, Spaans en ontwerpen. Ook doe je samen met je klas mee aan veel leuke activiteiten zoals het MEP of MUN, waarbij je met leerlingen uit Nederland of Europa debatteert over actuele Europese kwesties.

 

Verken de wereld op Lariks

Op Lariks dagen wij je uit om je grenzen te verkennen en er moedig overheen te stappen. Dit doen we binnen en buiten de lessen, door zelf op reis te gaan en andere culturen te ervaren. Logeer bij lokale bewoners of volg onderwijs met internationale leerlingen in een onbekend land. Zo begrijp je meer van jezelf en van de wereld om je heen.

In het tweetalig onderwijs besteden we veel aandacht aan internationale onderwerpen en leer je Engels op hoog niveau. Handig, omdat veel vervolgopleidingen in het Engels worden gegeven. Je kunt ook taalprogramma's volgen voor internationale certificaten zoals Goethe, DELF of Dele! Heb je talent op culturueel op sportief gebied? We kijken samen hoe we school en jouw talent kunnen combineren. Bij ons krijg je alle ruimte om al je talenten optimaal te ontwikkelen. 

 

Voel je thuis op Lariks

Op Larisk is aandacht voor wat jij nodig hebt. Zo helpen we je om met veel plezier het beste uit jezelf te halen! Naast leren is het natuurlijk ook erg gezellig bij ons op school. Zo organiseren we schoolfeesten, sportactiviteiten en een open podium. Ook leuk! We doen mee aan meerdere cultuurdagen, uitwisselingen en excursies! Meer weten? Kijk dan op onze website www.csvincentvangogh.nl

Locatie Lariks

Selma Lagerlöflaan 3, 9406 KB Assen

Contact

Tel. 0592 - 39 02 90

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onderwijsaanbod

HAVOVWOAtheneumGymnasium