Slogan

Een unieke school

Inleiding

Korte inleiding bovenaan de pagina
Welkom op Volta! Een unieke samenwerking waarin de locaties van het Dr. Nassau College en CS Vincent van Gogh de krachten bundelen om samen goed onderwijs neer te zetten.

Beschrijving

Bij ons ben je welkom met een vmbo-, havo- en vwo-advies. Je vmbo opleiding rond je bij ons op Volta af. Havo- en vwo- leerlingen hebben vanaf leerjaar 4 les in Assen; je volgt dan alleen de onderbouw op Volta. Als je naar het vmbo gaat, kun je kiezen uit twee profielen. Een profiel met techniek en een profiel met zorg & welzijn. En als je die twee liever wilt combineren omdat je het nog niet helemaal zeker weet: geen probleem!

 

Aandacht en Noaberschap

We vinden het heel belangrijk dat jij je op onze school thuis voelt. Dat er naar je geluisterd wordt en dat we zien hoe het met je gaat. Op onze school kennen leerlingen en docenten elkaar en is er aandacht voor jou. In de lessen, maar ook daarbuiten. We vinden dat zo belangrijk dat we er iedere week tijd voor maken. Je krijgt een coach die je iedere week een keer ziet en die je al je vragen kunt stellen. Naast aandacht is ook naoberschap belangrijk. Ken je dat woord? Het is Drents en het is best lastig te vertalen in het Nederlands. Wat we ermee bedoelen is dat we voor elkaar zorgen, dat we elkaar zien en dat we er voor elkaar zijn. Iedereen is welkom en kan zichzelf zijn. We praten met elkaar over de wereld om je heen en de vragen die je daar misschien bij hebt; over de verschillende manieren waarop je naar de wereld om je heen kunt kijken. We laten je zien dat niet iedereen dat op dezelfde manier doet. Als je het daar met elkaar over hebt, ga je elkaar beter begrijpen.

 

Een dag op Volta

Iedere dag begint met de dagstart. Tijdens deze dagstart ga je met jouw klas in gesprek over dingen die spelen op school, in Midden-Drenthe of in de wereld.

We willen natuurlijk dat jij uiteindelijk je diploma haalt. Daarom is er in het rooster veel ruimte voor de schoolvakken waarin je eindexamen gaat doen. Maar, andere vakken vinden we ook heel belangrijk. Zo besteden we ook veel aandacht aan sport, creativiteit en techniek.  

Om ervoor te zorgen dat iedereen kan doen waar hij of zij het meest behoefte aan heeft, hebben we flexuren in ons rooster. Twee keer per dag kun je zelf kiezen naar welk vak je gaat. Hier kun je bijvoorbeeld extra uitleg krijgen voor een vak of bezig gaan met je huiswerk.

De Omloop 5, 9411 KA Beilen

Contact

Tel. 0593 - 52 28 19

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Links

Volta.nl

Instagram: @voltabeilen

Onderwijsaanbod

VMBOMavoHAVOVWO