Slogan

Salland: Kies wat bij jou past!

Inleiding

Korte inleiding bovenaan de pagina
Op Salland valt veel te kiezen! Bij ons krijg je dankzij de werelden van Techniek, Sport & Gezondheid, Kunst & Cultuur en Groen, Duurzaamheid & Voeding de kans om te ontdekken wat jij leuk vindt!

Beschrijving


Op Salland volg je vmbo basis, kader, theoretische leerweg of mavo/havo en staat persoonlijke aandacht centraal! 
In de eerste klas start je met een vaste klas en een vast rooster. Zo leer je de school kennen in een vertrouwde en fijne omgeving. 

Op Salland ontdek je wat je kan, wat je wilt en vooral wat je wilt worden. We willen je naast leren leren, ook leren leven. Dit zie je terug doordat we in de les veel aandacht besteden aan vaardigheden die je in je leven hebt. Het gaat om je eigen ontwikkeling, de mensen om je heen, hoe je naar de wereld kijkt en het ontdekken en ontwikkelen van jouw talenten. Het leren in de klas, maar ook daarbuiten; in projecten, op werkweken en tijdens stages.

 

De vier werelden

Al vanaf de eerste klas kan je je breed oriënteren op de volgende vier werelden:

• De wereld van Sport en Gezondheid

• De wereld van Kunst en Cultuur

• De wereld van Groen, Duurzaamheid en Voeding

• De wereld van Techniek

Op deze manier hoef je niet direct een keuze te maken voor het vervolgonderwijs. Zelfs in klas 4 kan je nog steeds keuzevakken uit de verschillende werelden kiezen. Je kunt blijven ontdekken totdat je je inschrijft voor het mbo/havo en precies weet wat je wilt doen. Jouw leerlingcoach helpt je ook dan bij het maken van de keuzes die bij jou passen.

 

Ontdek je Talenten!

Naast het leren op onze school, is er natuurlijk ook ruimte voor gezelligheid. Zo organiseren we schoolfeesten, een culturele avond of een open podium waar jij jouw talenten kunt laten zien. Daarnaast doe je samen met docenten regelmatig mee aan sportactiviteiten. En niet te vergeten: er zijn door het jaar heen meerdere uitwisselingen, werkweken, cultuurdagen en stages. Zo ben je even op een heel andere manier met onderwijs bezig!

Wil je meer weten? Kijk dan op onze website www.csvincentvangogh.nl

Salland 4, 9405 GM Assen

 

Contact

Tel. 0592 - 39 02 90

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onderwijsaanbod

VMBOMavo