Slogan

Welkom in Nederland!

Inleiding

Korte inleiding bovenaan de pagina
De Internationale Schakelklas (ISK) is een school voor voortgezet onderwijs voor nieuwkomers van 12 tot 18 jaar. Op de ISK leren wij je de Nederlandse taal - en nog veel meer - om je goed voor te bereiden op de overstap naar een vervolgschool.

Beschrijving

De ISK is een kleine, overzichtelijke school die nieuwkomers voorbereidt op het voortgezet onderwijs. Naast het leren van de Nederlandse taal besteden wij veel aandacht aan burgerschap om de leerlingen kennis te laten maken met de Nederlandse samenleving. Op de ISK bestaat je lesrooster voor ongeveer de helft uit lessen Nederlands. Daarnaast krijg je lessen in
wiskunde, Engels, burgerschap, drama, muziek, beeldende vorming, ICT en sport.

 

Veilige school

Voor iedereen die op jonge leeftijd naar een ander land verhuist, is het spannend om daar een nieuw bestaan op de bouwen.
Alleen in een veilige, stabiele omgeving kun je goed tot leren komen, dus daar werken alle docenten, onderwijsassistenten en andere medewerkers samen met de leerlingen hard aan.
Op onze school heerst een open en vriendelijke sfeer, wij gaan met respect om met elkaar en met andermans spullen en we staan voor elkaar klaar.

 

Kennismaken met Nederland(ers)

Op de ISK organiseren we regelmatig excursies, activiteiten en voorlichtingsdagen om je kennis te laten maken met de Nederlandse samenleving. We zetten je graag aan het denken over verschillen, maar ook overeenkomsten tussen je land van herkomst en Nederland. Contact met Nederlandse leeftijdsgenoten kan je ook helpen om je weg te vinden in Nederland en om nieuwe vrienden te maken. De ISK organiseert samen met de andere scholen in de buurt meeloopdagen, een buddy-project en andere activiteiten, waarbij ISK-leerlingen gekoppeld worden aan Nederlandse leerlingen. Door samen activiteiten te ondernemen, kun je van elkaar en over elkaars cultuur leren.

De ISK kent een continue instroom. Leerlingen kunnen op elk moment aangemeld worden.

We hebben geen open dag, maar je kunt altijd contact opnemen om een kijkje te komen nemen en kennis te maken.

Dr. Nassau College, locatie ISK

Merwedestraat 16, 9406 RM Assen

Contact

Tel. 0592 - 33 31 76
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onderwijsaanbod

PraktijkonderwijsVMBOMavoHAVOVWOAtheneumGymnasium