Slogan

Leren voor je leven

Inleiding

Korte inleiding bovenaan de pagina
Op het Gomarus College in Assen gaan we samen op zoek naar wat Gods plan is met jouw leven, waar je goed in bent en wat je mogelijkheden zijn. Je voelt je hier gauw thuis want de docenten kennen jou en weten wat je nodig hebt. Samen werken in een goede en veilige sfeer, dat gunnen we jou zodat je mag leren voor je Leven.

Beschrijving

We vinden het belangrijk om inspirerend en uitdagend onderwijs te geven zodat je met interesse en plezier de lessen volgt. Je kunt bij ons alle niveaus volgen. Van vmbo tot vwo, met ondersteuning of juist met extra uitdaging. De doorstroom naar de bovenbouw is voor alle niveaus uitstekend. Doe je de richting vmbo-tl dan kun je bij ons examen doen. Onze slagingspercentages behoren tot de hoogste in Assen!

 

Geloof

Het Gomarus College is een christelijke school waar de Bijbel en het geloof centraal staan. We laten je ervaren wie Jezus is en wat een geweldig cadeau het is om door hem geliefd te zijn. Je merkt het aan onze christelijke docenten, dagopeningen en vieringen, aan de aandacht die wij je geven en natuurlijk ook aan de inhoud van de lessen. Bij ons op school is iedereen christen, de meesten zijn christelijk gereformeerd, maar ook de leerlingen die protestant en hervormd zijn voelen zich thuis bij ons. Het gaat erom dat je een levend geloof hebt.

 

Ontdek je talent

Bij ons op school mag jij je talenten ontdekken. Door het volgen van verschillende keuzemodules ontdek je waar je goed in bent en waar je interesses liggen. Voorbeelden zijn fotografie, drama, aikido en debatteren.

 

Begeleiding

Tijdens je schoolcarrière word je begeleid door je persoonlijke mentor waar je met al je vragen terecht kunt. Tijdens de ontwikkelgesprekken, waarbij ook je ouders aanwezig mogen zijn, spreken we samen af aan welke leerdoelen en persoonlijke doelen je gaat werken. Samen helpen we jou succesvol te zijn bij ons op school. Heb je moeite met huiswerk maken? Na schooltijd kun je onder begeleiding aan de slag met je huiswerk. Wanneer je meer uitdaging aan kunt, mag je meedoen met het verbredingstraject.

 

En er is nog veel meer

Actiedagen, projectdagen, de leerlingenraad, culturele uitstapjes, uitwisseling in klas 3tl naar Tenerife, Mission Olympic, PVT, jeugddebat, olympiades, sportdagen, snacken op vrijdag, schoolfeesten en vieringen. Kortom te veel om op te noemen. Kom met ons kennismaken en ervaar hoe het op het Gomarus College is.

Meester Groen van Prinstererlaan 20, 9402 KD Assen

Contact

Tel. 0592 - 34 22 28

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Links

gomaruscollege.nl

Facebook: /gomaruscollege

Instagram: @gomarus_college_assen

Twitter: @GomarusAssen

Onderwijsaanbod

VMBOHAVOVWOAtheneum