Slogan

Op weg naar de toekomst!

Inleiding

Korte inleiding bovenaan de pagina
PrO Assen is de school voor praktijkonderwijs voor leerlingen in Assen en omgeving. Leer jij vooral door te doen? En denken jouw leerkrachten dat het vmbo net een stapje te ver is? Dan is het praktijkonderwijs misschien wel de plek voor jou. In groep 8 kun je al meedoen met PrO Actief. Je kunt dan een aantal keren meelopen om ons te leren kennen.

Beschrijving

Het praktijkonderwijs is net als het vmbo, havo en vwo een school voor voortgezet onderwijs, maar bij ons leer je vooral door te doen. Daarom loop je veel stage en koppelen we theorie aan praktijkopdrachten. Je krijgt les in kleine groepen, van docenten die precies weten hoe ze je kunnen helpen. Je krijgt theorie zoals: Nederlands, Engels en rekenen en wiskunde. Maar daarnaast zijn er veel praktijkvakken. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je moet koken, je fiets zelf te maken, werken achter de kassa, klussen in huis, autobanden verwisselen en omgaan met andere mensen. Na onze school ben je klaar voor de arbeidsmarkt of het vervolgonderwijs. Je sluit af met een diploma.

 

Een school voor doeners

In de eerste twee leerjaren ontdek je wat je kunt en leuk vindt. Je krijgt algemene vakken en praktijkvakken. Je werkt zoveel mogelijk op eigen niveau. Aan het eind van leerjaar 2 ga je je meer specialiseren. Je kiest dan een richting: Economie, Zorg & Welzijn of Groen en Techniek. In leerjaar 3 ga je naast de schoolvakken ook stage lopen. Dit helpt je in het kiezen van een beroepsrichting. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor zorg, groen, techniek, horeca, detail enz. In leerjaar 4 en 5 ga je nog meer stage lopen binnen de richting die je gekozen hebt. We bereiden je dan voor op werk en/of een vervolgopleiding.

 

Wat doen we nog meer?

Naast alle theorie- en praktijklessen bieden we ook allerlei andere activiteiten aan. Dit doen we tijdens de wekelijkse vrijetijdsbesteding. Zo kun je bijv.  zwemmen, mountainbiken, judoën, bowlen, lasergamen maar ook muziek maken. Ontzettend leuk om dat een middag in de week te kunnen doen. Daarnaast gaan we in leerjaar 1, 2 en 3 op schoolkamp. Vanaf leerjaar 4 maken we het nog iets leuker. Je kunt dan kiezen uit verschillende activiteiten en stedentrips.

Ben je nieuwsgierig naar ons geworden? Kom dan naar onze Open Dag op woensdag 7 februari 2024 van 19.00 tot 21.00 uur.

Zwartwatersweg 202, 9406 NN Assen

Contact

Tel. 0592 - 34 09 73

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Links

Onderwijsaanbod

Praktijkonderwijs