Slogan

Veelzijdige groene school dichtbij huis!

Inleiding

Korte inleiding bovenaan de pagina
Het duurt nog even, maar dan moet jij een belangrijke keuze maken; de middelbare school! Zoek jij een gezellige én avontuurlijke school waar je heel veel leert en niet alleen maar in de schoolbanken zit? Dan is Terra Eelde echt iets voor jou. Welkom, bij Terra Eelde!

Beschrijving

Terra Eelde is een lichte, gezellige en open school. “Je leert veel over de natuur, dieren, voeding, techniek maar ook over jezelf en jouw talenten. Daar helpen we onze leerlingen zoveel mogelijk bij. Met 550 leerlingen zijn we een kleinschalige school, dat is ook echt een voordeel. De begeleiding van onze leerlingen is intensief, we kijken goed naar wat iedere leerling nodig heeft”, vertelt docent Daniëlle Borgemeester van Terra Eelde. 
Bij Terra Eelde kun je naar het vmbo-groen en het Groene Lyceum. Binnen het vmbo-groen kies je uit een aantal leerwegen. “Het hangt van jouw schooladvies van de basisschool af welke leerweg je kiest. Binnen het vmbo-groen heb je een goede mix van theorie en praktijk. Natuurlijk zit je in de schoolbanken, maar daarnaast heb je veel leuke praktische projecten én ook stages.”

 

Het Groene Lyceum

Kun je na de basisschool de havo aan (heb je bijvoorbeeld een havo, tl/havo of tl-plus advies) maar wil je naast de theorie ook graag lekker veel praktijk? Dan is het Groene Lyceum wat voor jou! Dit is een ondernemende, onderzoekende en doorlopende leerlijn (vmbo-mbo), gericht op doorstroom naar het hbo. In de onderbouw heb je veel praktijk zoals moderne techniek, groene vakken en projecten. Vanaf klas 3 ga je een dag in de week op stage. Het Groene Lyceum duurt zes jaar waarin je breed wordt opgeleid, zo kun jij naar bijna alle hbo-opleidingen doorstromen. Nu kiezen voor het Groene Lyceum en straks voor het hbo is een slimme zet!

 

Multicultureel

Terra Eelde organiseert ook allerlei leuke en leerzame activiteiten, zoals ‘Ontmoet de ander’, een superinteressant multicultureel project. “Daarnaast speelt het vak CKV een belangrijke rol op school, net als sport & bewegen en gezondheid. We hebben het ‘gezone school’ vignet en daar zijn we supertrots op. Terra Eelde is een veelzijdige groene school met leerlingen uit Eelde, Groningen, Haren, Peize, Vries, Zuidlaren en omliggende dorpen; dichtbij huis dus!”

Burgemeester J.G. Legroweg 29, 9761 TA Eelde

 

Contact

Tel. 050 - 30 916 25

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Links

eelde.voterra.nl

Instagram: @terra.eelde.vo

Onderwijsaanbod

VMBOHet Groene Lyceum